TIJDELIJKE IMPORT KENTEKEN DUITSLAND

Tijdelijke Kenteken €150 | 5 daags kenteken €225

U gaat een auto in Belgie of Duitsland kopen en wilt rijden met de auto terug. Dit is mogelijk met een tijdelijke kenteken.

Zodra u een auto in Belgie of Duitsland koopt word het kenteken van de auto afgehaald.

Dit is zo omdat in dit soort landen het kenteken persoonsgebonden is. Dit gebeurt in de meeste EU landen. U heeft dan een auto zonder kentekens.

In Belgie is het proces om een nieuw kenteken te krijgen heel erg omslachtig.

Je kan naar een kantoor in Brussel rijden. Daar kunt u de kentekenplaten en verzekering aan vragen, dit kan in veel gevallen maar tot 12.00 uur en deze zullen pas rond 16.00 uur klaar zijn.

De meeste mensen willen natuurlijk niet een hele dag wachten op platen en verzekering om naar huis te kunnen rijden maar dat moet in dit geval dus wel en is dus heel erg tijd rovend.

In Duitsland hebben ze 2 verschillenden kentekens de zollkennzeichen(rode strook) en de Kurzzeitkennzeichen(gele strook).

Ook hiervoor moet u naar een (gemeente) loket waar u eerst uw verzekering moet afsluiten en meestal ergens in de buurt de kenteken moet kopen. 

Het reizen naar zo een loket en het gehele proces neemt al snel 2 tot 4 uur in beslag, tijd wat u liever besteed aan het terug rijden.

U kunt daarom in sommige gevallen dit proces door het autobedrijf laten regelen.

Wat natuurlijk prettig is want dan hoeft u het gehele proces niet meer te doorlopen en liggen de platen bij aankomst al voor u klaar.

De enigste juiste manier om rijdend uw auto te importen is dan ook om in Duitsland de Duitse kenteken te gebruiken en in Nederland de Nederlandse.

Deze kunt u bij ons bestellen WA tijdelijke verzekering van 2 weken en 2 kentekenplaten.

 NL_export002

Tijdelijke kenteken

Voor het aanvragen van deze kenteken hebben wij de onderstaande gegevens nodig:

– kopie voor- en achterkant Zulassungsbescheinigung Teil 1 (Fahrzeugschein)

– kopie Zulassungsbescheinigung Teil 2 (Fahrzeugbrief)

– kopie legitimatiebewijs (geen rijbewijs)

– BSN (sofi) nummer + persoonsgegevens

– afleveradres van de tijdelijke kentekens

– ophaaldag van de importauto in Duitsland