Veelgestelde vragen over een aansprakelijkheidsverzekering

Veelgestelde vragen over een aansprakelijkheidsverzekering

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen over een aansprakelijkheidsverzekering

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mits en
maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn te allen tijde leidend.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met ons via Chat, whatsapp of Messenger.

Nee, bij de aansprakelijkheidsverzekering?heeft u geen eigen risico. In bijzondere gevallen kan het wel voorkomen dat een maatschappij een eigen risico stelt maar dat staat dit expliciet aangegeven.

Nee, de aansprakelijkheid voor schade die is veroorzaakt met of door een motorrijtuig dat u van iemand anders mag gebruiken (auto, motor of bromfiets), is uitgesloten. De eigenaar van het voertuig is wettelijke verplicht een geldige autoverzekering te sluiten met minimaal een dekking tegen wettelijke aansprakelijkheid. Op die verzekering dient de schade geclaimd te worden.

Ook de schade aan de geleende auto is niet te claimen op de aansprakelijkheidsverzekering.

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Toch is het verstandig deze verzekering te hebben. U voorkomt hiermee dat u zelf de schade aan anderen moet vergoeden. Bovendien bent u bij Diks.nl voor een lage premie zeer uitgebreid verzekerd.

Nee, de aansprakelijkheid van gezinsleden ten opzichte van elkaar is niet verzekerd en de gemaakte schade kunt u daarom niet verhalen op uw eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren zijn u, uw gezin en uw huisdieren verzekerd tegen schade die u toebrengt aan anderen. Heeft u een gezinsdekking, dan zijn ook uw inwonende ouders, grootouders, schoonouders, (uitwonende) studerende kinderen meeverzekerd.

Ja, uw (huis)dieren zijn meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Honden, katten en zelfs een paard, enkele schapen of ander kleinvee zijn meeverzekerd als u deze voor uw hobby houdt.

Een aansprakelijkheidsverzekering is voor niemand verplicht. Wel is de WA-verzekering voor iedereen verstandig om te hebben. Als in- en uitwonende student kan het zijn dat u nog onder de dekking van de WA-verzekering van uw ouders valt (mits zij deze hebben afgesloten natuurlijk). Dit is na te kijken in de voorwaarden van de verzekering.

De meeste verzekeraars bieden ook dekking buiten Nederland. Of dat enkel in Europa is of wereldwijd is te vinden in de voorwaarden van uw verzekering.

Het is niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Wel is de aansprakelijkheidsverzekering voor iedereen verstandig om te hebben.

Wanneer gezinsleden onderling schade aan elkaars spullen veroorzaken, dan is hier meestal geen dekking voor. Zij zijn namelijk meestal verzekerd op dezelfde polis.
Wanneer een vriend, buurman of vreemde u aansprakelijk stelt voor opgelopen schade, dan zal de verzekeraar dit gaan controleren. Als blijkt dat u inderdaad aansprakelijk bent, dan zal uw verzekeraar de schade van de andere partij vergoeden.

Ook voor een bedrijf is het zeer belangrijk om het risico op aansprakelijkheid af te dekken met een verzekering. Helaas is het via Diks verzekeringen niet mogelijk om deze verzekering voor u af te sluiten.
Let op: als u schade veroorzaakt bij een klant op locatie, dan biedt uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering hier geen dekking voor.

Neem Contact met ons op

Indien u meer informatie wenst over de diensten van Auto Voor Export kunt u ons bellen of het contactformulier invullen.

Open chat
Hulp Nodig?